woensdag 11 maart 2009

Serenity

Op de NASA-website kan iedereen momenteel stemmen over de naam van een nieuwe module die straks aan het internationale ruimtestation gekoppeld gaat worden en die voorlopig met de naam ‘Node 3’ wordt aangeduid. Als alles volgens plan verloopt, wordt de module in december gelanceerd.

Een van de mogelijkheden waaruit je kunt kiezen is Serenity. Die naam werd voorgesteld door de ‘Browncoats’, de fans van de sciencefictionreeks Firefly, waarin het ruimteschip die naam draagt. Uiteraard heb ik als rechtgeaarde Browncoat al mijn stem op Serenity uitgebracht, en momenteel staat Serenity in de stemming zowaar aan kop!

Als het inderdaad Serenity wordt – wat ik natuurlijk ten stelligste hoop –, dan zou dat bij mijn weten de eerste keer in de geschiedenis zijn dat een echt ruimtetuig de naam krijgt van een fictief ruimteschip uit een populaire tv-reeks. Dat gebeurde weliswaar eerder al met de space shuttle Enterprise, die zijn naam kreeg op aandringen van de Star Trek-fans, maar die shuttle was niet ontworpen om echt de ruimte in te gaan en werd door de NASA enkel gebruikt als testmodel.

Stemmen kan nog tot 20 maart op www.nasa.gov/externalflash/name_ISS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten