donderdag 26 maart 2009

BSG

Vorige week werd in de States de laatste aflevering van Battlestar Galactica – kortweg BSG – uitgezonden. Hiermee werd een punt gezet achter wat gerust een mijlpaal in de geschiedenis van de sciencefiction genoemd mag worden. Battlestar Galactica is een bijzonder geslaagde re-imagening (een soort remake) van de gelijknamige serie uit 1978, maar de makers van de nieuwe BSG zijn bijzonder creatief geweest en hebben met hun inbreng het bestaande gegeven een compleet nieuwe wending gegeven.

Hoewel de special en visual effects bijzonder geslaagd zijn, is dat niet waar het in deze serie om draait. Het gaat voornamelijk over de interacties tussen de personages, en een aantal elementen uit de verhaallijn zijn vaak verrassend actueel. Het is in de eerste plaats uitstekend drama; het sci-fi-aspect komt pas op het tweede plan.

Ik heb erg van de reeks genoten en keek iedere week ongeduldig uit naar de volgende aflevering. Jammer dat het er op zit, maar niet getreurd... voor later dit jaar is er nog een BSG-tv-film gepland, er staat ook een spin-off tv-serie op het programma, en binnenkort kan ik op FedCon weer een aantal BSG-acteurs ontmoeten: Edward James Olmos (Commander Adama), James Callis (Gaius Baltar), Aaron Douglas (Chief Tyrol) en Richard Hatch (Tom Zarek). Die laatste kreeg ik vorig jaar op F.A.C.T.S. al te zien.

www.scifi.com/battlestar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten