zaterdag 14 maart 2009

Brain Storm

Ik sta wat achter met het bekijken van Stargate Atlantis. Inmiddels is de serie, een spin-off van het immens populaire Stargate SG-1, na vijf seizoenen stopgezet. Deze week heb ik een van de laatste afleveringen gezien: Brain Storm.

Wow! Deze aflevering zal ik beslist nog een paar keer herbekijken. Eigenlijk is het een volkomen atypische aflevering, want het verhaal speelt zich voor een keer niet af in het Pegasus-sterrenstelsel en er doen eigenlijk maar twee van de Atlantis-personages mee: Rodney McKay (David Hewlett) en Jennifer Keller (Jewel Staite).

Maar wat deze aflevering zo bijzonder maakt, is dat een van mijn grote idolen, de bekende astrofysicus Neil deGrasse Tyson, directeur van het bekende Hayden Planetarium in New York, in Brain Storm zichzelf vertolkt. De aflevering speelt zich af op een bijeenkomst van wetenschappers, waar Tyson een van de gasten is.

In de aflevering zien we ook nog heel even Stephen Hawking, maar zijn personage wordt door een acteur vertolkt. Hawking speelde ooit wel zichzelf in een aflevering van Star Trek: The Next Generation.

Ook een leuk moment was het ogenblik waarop Jennifer Keller een opmerking maakt over de aardbeien. Niets speciaals, denk je misschien, maar dit is een duidelijke knipoog naar de fans van Firefly, waarin Jewel Staites personage, Kaylee, een obsessie voor aardbeien heeft...

I know, I’m such a geek...

Op de foto herken je naast Neil deGrasse Tyson misschien ook nog Bill Nye (‘the science guy’), die ook zichzelf speelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten