woensdag 25 maart 2009

Oude boeken (2)

Gisteravond ben ik naar bieb geweest voor de derde en tevens laatste voordracht uit de reeks ‘Oude astronomische boeken’. De eerste sessie was een introductie op oude boeken, in de tweede sessie kregen we een overzicht van de belangrijkste boeken waarin het geocentrische wereldbeeld centraal staat, en de derde keer kwamen boeken over het heliocentrische wereldbeeld aan bod.

Het waren bijzonder boeiende avonden, en ik heb weer veel bijgeleerd en veel van die oude boeken ook met eigen ogen kunnen aanschouwen, want de bibliotheek van Brugge beschikt over een indrukwekkende collectie. Hoewel ze waarschijnlijk niet zo vaak uit de kluis komen, kunnen die oude boeken op aanvraag ter plaatse ingekeken worden.

Gaandeweg wordt de hele collectie ook ingescand, met de bedoeling alles langs digitale weg voor het grote publiek toegankelijk te maken. Een aantal oude boeken kunnen momenteel al geraadpleegd worden via de website Historische Bronnen Brugge, en er zullen er in de toekomst nog heel wat bij komen.

www.historischebronnenbrugge.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten