vrijdag 21 november 2014

IJssculptuurfestival 2014

Net als de voorbije jaren is er ook in 2014 weer een ijssculpturenfestival in Brugge. Thema dit jaar is The Land of the Hobs, geïnspireerd door Tolkiens The Hobbit. Geen Disney dus deze keer, maar geen nood: daarvoor kun je dezer dagen terecht in Antwerpen en in Luik.

Maar waarom zouden we zo ver rijden als we net zo goed in onze eigen stad (Brugge dus) kunnen gaan afkoelen? Bovendien waren we uitgenodigd op de openingsavond, ook altijd leuk natuurlijk (met gratis hapjes en drankjes).

IJssculptuurfestival 2014 – The Land of The Hobs

Bij een glaasje cava werd de avond ingezet met enkele toespraken van de organisator, de hoofdsponsor en de burgemeester. Daarna mochten alle genodigden de ijstent in, waar het op dat moment −11 graden was. Mutsen aan en jassen goed dichtritsen was dus de boodschap. Maar eerst passeerden we een ijsvrije ‘groene zone’, waar een leuk hobbithuisje was nagemaakt.

De ijssculpturen zelf zijn weerom erg knap gemaakt, en de voortdurend van kleur wisselende belichting zorgt voor de juiste sfeer. Mijn foto’s staan al online, dus neem gerust een kijkje.

Er is ook weer een ijsglijbaan, waar klein en groot zich kan uitleven. Tijdens de afdaling word je gefotografeerd, en achteraf kun je in de warme horecatent je foto laten afdrukken. Er is ook weer een ijsbar, ruim voorzien van Jägermeister, waar je uit ijsglaasjes een hartverwarmende borrel kunt drinken. Een glühweintje of een warme chocolademelk kan natuurlijk ook.

Het grote voordeel van zo’n avant-première is dat we ruim de gelegenheid kregen om foto’s te maken zonder dat er te veel volk in de weg liep. Dat kan op drukke dagen wel even anders zijn, zo weten we nog van vroeger. Aan het eind van de avond hadden we de ijstent bijna voor ons alleen, en Miche en Annelies namen maar al te graag de gelegenheid te baat om heel wat keren achter elkaar van de ijsglijbaan te gaan.

IJssculptuurfestival 2014 – The Land of The Hobs

Er staat ook nog een ijsbed, waar je naar het schijnt de nacht kunt doorbrengen. Je krijgt dan wel voldoende dekens om warm te blijven, maar wij verkiezen toch het comfort van onze eigen slaapkamer.

Na onze ijswandeling in de feeërieke ijstent zijn we wat gaan opwarmen in de horecatent, waar ons lekkere hapjes en drankjes werden aangeboden. Miche en Annelies lieten als souvenir elk een glijbaanfoto afdrukken en kregen er nog een sleutelhanger met foto bij.

Schrikt een klein beetje kou je niet af, dan is een bezoekje beslist het overwegen waard.

Je kunt in Brugge van 21 november tot 4 januari gaan chillen tussen de hobbits, dwergen, elfen, orks, trollen en andere Midden-aardse creaturen. In Antwerpen (van 29 november tot 11 januari) en in Luik (van 22 november tot 4 januari) kan het tussen de Disney-figuren.

www.ijssculptuur.be
www.ijs.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten