zondag 31 augustus 2014

Circus

Het circus is in de stad! Ons laatste circusbezoek dateerde al van heel wat jaartjes geleden, en de gratis tickets die Miche en Annelies gewonnen hadden bij Tam-Tam (een regionaal nieuws- en advertentieweekblad) konden we niet ongebruikt laten liggen. Gisteravond trokken we dus naar het park naast het Brugse station, waar Circus Barones voor de komende dagen zijn tenten heeft opgeslagen.

Circus Barones

De voorstelling heeft ons aangenaam verrast. De tent leek ons eerder klein en de kassa had meer weg van een snoepkraam op de kermis, maar de artiesten konden ons toch een kleine twee uur blijven boeien met hun halsbrekende kunsten, al leken de clowns van geen kanten op hun collega die op de affiche staat afgebeeld.

We hebben met ingehouden adem zitten kijken naar de jongleur, de slangenmens en de Tsjechische trapezeartiste, en ook een van de clowns (een zekere Patatje, blijkbaar bekend van het VTM-programma Belgium Got Talent) bleek heel erg getalenteerd.

Daarnaast waren er ook heel wat dieren te zien. Geen wilde dieren, want dat mag niet meer. De tijd dat je in een circus leeuwen, tijgers en olifanten kon zien, is voorbij. Maar er waren leuke opvoeringen met hondjes (Beagles, ik moest aan Porthos* denken), Duitse pony’s, een paard, Zwitserse geiten, ara’s en lama’s!

Circus Barones

Circus Barones staat nog tot volgende week zondag in Brugge. Daarna zet het zijn Vlaamse tournee verder in Sint-Lievens-Houtem, Herzele en Aalst. Als je er tegenop ziet om twee uur op houten bankjes zonder rugleuning te zitten, koop dan een kaartje voor de stoelen vlakbij de piste. De prijzen vallen best mee voor twee uur vertier.

www.circusbarones.com

* Porthos is de naam van de Beagle van kapitein Jonathan Archer uit Star Trek: Enterprise.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten