vrijdag 5 juni 2009

Terminator Salvation

Net nu we te horen hebben gekregen dat de spin-off tv-reeks Terminator: The Sarah Connor Chronicles (met de talentvolle Summer Glau in een van de hoofdrollen) na twee seizoenen wordt opgedoekt, komt de vierde bioscoopfilm in de Terminator-serie uit: Terminator Salvation, de eerste Terminator-film zonder Arnold Schwarzenegger. Hoewel... voor Schwarzenegger – schertsend de Governator genoemd sedert hij gouverneur van Californië werd – is toch nog een klein rolletje weggelegd in deze film. Nou ja, eigenlijk niet echt, want voor zijn cameo werd gebruik gemaakt van filmmateriaal dat al voor de eerdere Terminator-films werd opgenomen. Arnie moest bijgevolg niet opnieuw voor de camera’s gaan staan – wat hij trouwens ook niet wou – en ziet er bovendien terug een stuk jonger uit.

Gisteravond ben ik de film gaan bekijken. Bekende gezichten zijn o.a. Christian Bale (vorig jaar te zien als Batman in The Dark Knight) in de rol van de legendarische John Connor, Anton Yelchin (momenteel nog steeds te zien als Checkov in de nieuwe Star Trek) in de rol van een jonge Kyle Reese, Moon Bloodgood (Livia uit de sf-tv-reeks Journeyman) en Michael Ironside (bekend van zijn vele rollen in o.a. Starship Troopers, Total Recall, Top Gun etc.).

In tegenstelling tot de drie eerdere films speelt Salvation zich af in de toekomst, na ‘Judgment Day’. Het is een dystopisch verhaal, veel somberder dan T1, T2 en T3. Het verschil met de eerdere films is groot, waardoor een aantal fans misschien ontgoocheld zullen zijn. Maar dit is zeker geen slechte film, integendeel. Het verhaal is complexer, en naast de strijd tussen de Resistance en de Machines (een strijd die overigens wat aan The Matrix doet denken) is er nu ook de verhaallijn van Marcus Wright, die een interessant element toevoegt aan de plot. Details geef ik niet, daarvoor moet je de film zelf maar gaan bekijken.

De dialoog bevat verder nog enkele quotes die de fans van de franchise beslist niet onbekend in de oren zullen klinken, zoals ‘Come with me if you want to live’ en het onvermijdelijke ‘I’ll be back’. Tot slot nog even meegeven dat je deze film ook zonder problemen kunt gaan bekijken als je de vorige drie niet gezien hebt.

www.skynetresearch.com
www.terminatorsalvation-movie.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten