zondag 25 januari 2015

Zwanenmeer

Vanmiddag zijn we met ons drietjes naar Het Zwanenmeer gaan kijken, het beroemde ballet van Pepita en Ivanov op de muziek van Tsjaikovski, in het Bolsjojtheater in Moskou.

Nou ja, eigenlijk zijn we gewoon naar Kinepolis geweest, waar vanmiddag een high definition live stream rechtstreeks uit Moskou op het grote scherm geprojecteerd werd, en dat is bijna alsof je er echt bij bent. Eind 2012 gingen we ook al zo’n Ballet-in-de-cinema-voorstelling bekijken: De Notenkraker, eveneens van Tsjaikovski.

Dankzij de samenwerking tussen het Bolsjoj en bioscopen wereldwijd krijgt het grote publiek de kans om balletopvoeringen van een bijzonder hoog niveau live mee te maken. Zoals we gewoon zijn van Kinepolis, werden we een half uurtje van tevoren al uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Om vier uur stipt – in Moskou was het dan al twee uur later – ging de voorstelling van start.

Het Zwanenmeer

Het Russische publiek was bijzonder enthousiast, met veel applaus en bravogeroep tussendoor.

In de loop der jaren zijn er verschillende versies en interpretaties van dit ballet geweest. Wat we vandaag te zien kregen, was de versie uit 2001 van Joeri Grigorovitsj. De hoofdrollen werden vertolkt door Denis Rodkin als prins Siegfried en prima ballerina Svetlana Zakharova als Odette/Odile. Tijdens de pauze werden we nog getrakteerd op een interview met Artemy Belyakov (The Evil Genius).

kinepolis.be/nl/ballet-in-de-cinema
www.bolshoi.ru

Geen opmerkingen:

Een reactie posten