maandag 6 mei 2013

Cirque du Soleil: Worlds Away 3D

Cirque du Soleil: Worlds Away 3DWie al eens een voorstelling van Cirque du Soleil heeft bijgewoond, weet waaraan hij zich mag verwachten: professioneel circusentertainment van de bovenste plank. Verbluffende acrobatie, gecombineerd met kleurrijke, tot de verbeelding sprekende make-up, kostuums en decors, en een unieke soundtrack.

Cirque du Soleil, met thuisbasis in Canada, heeft al jaren wereldwijd een aantal hoogst succesvolle shows lopen. Af en toe komen ze ook naar ons land. In de komende zomermaanden zijn ze bijvoorbeeld weer te zien in Knokke-Heist, met de show Kooza. In totaal heeft de circusgroep elf dergelijke rondreizende shows en nog eens acht die op een vaste stek worden opgevoerd (waaronder La Nouba in Downtown Disney in Orlando, Florida).

Af en toe brengen ze ook een speciale productie exclusief voor het grote scherm. Zo zag ik eerder al de in 2000 uitgebrachte IMAX-film Journey of a Man, en vorig weekend de nieuwe 3D-productie Worlds Away. De acts in deze film komen uit de zeven permanente shows die Cirque du Soleil in Las Vegas heeft lopen.

Voor Cirque du Soleil: Worlds Away 3D ging de Canadese circusgroep in zee met niemand minder dan James Cameron, de regisseur van kaskrakers als Titanic en Avatar. De regie is van Andrew Adamson (gekend van Shrek en Chronicles of Narnia); Cameron trad op als executive producer. Voor Worlds Away gebruikte hij dezelfde gesofistikeerde 3D-camera’s die ook al voor Avatar werden ingezet.

Bij een film als Worlds Away komt de 3D erg goed tot zijn recht. In tegenstelling tot een circusshow, waar je als toeschouwer alles gadeslaat vanaf je vaste plek aan de kant, brengen de camera’s je nu midden in de actie. Deze film is een feest voor het oog, en de indrukwekkende acrobatie is van een bijzonder hoog niveau.

Jammer eigenlijk dat er maar zo weinig mensen naar de bioscoop gaan om een goeie show te zien, maar wij hebben er alvast erg van genoten!

www.cirquedusoleil.com
www.imdb.com/title/tt1792647

Geen opmerkingen:

Een reactie posten