dinsdag 23 april 2013

Terug uit Amerika!

We zijn terug thuis van twee heerlijke weekjes vakantie in Amerika. Zoals gewoonlijk zal ik daar weer een uitgebreid en gedetailleerd verslag van schrijven, maar dat zal nog wel enige tijd op zich laten wachten. Zo lang wil ik jullie natuurlijk niet in spanning houden, dus hieronder geef ik alvast een beknopte samenvatting. Enkele foto’s staan al online op Facebook en Google Plus, de rest volgt later. Ik moet eerst een selectie maken uit de zowat 6000 plaatjes die Miche, Annelies en ik samen hebben geschoten. Ik zal jullie niet vervelen met ellenlange fotoalbums vol onscherpe, overbelichte of gewoon slechte foto’s. Neen, ik zoek de beste en leukste opnamen eruit en die laat ik jullie dan zien. Nog eventjes geduld.

Washington, here we come!

Op 30 maart zijn we met United Airlines naar Washington D.C. gevlogen. In Washington hebben we alle bekende monumenten aan de National Mall bezocht: het Capitool, het Washington Monument (de grootste obelisk ter wereld), het Witte Huis, het Jefferson Memorial en het imposante Lincoln Memorial. Washington telt ook heel wat musea, die stuk voor stuk gratis toegankelijk zijn. Ik was vooral geïnteresseerd in het National Air and Space Museum, dat helemaal gewijd is aan de geschiedenis van de lucht- en ruimtevaart. Dit museum heeft naast het hoofdgebouw in Washington nog een tweede gebouw bij de luchthaven: het Udvar-Hazy Center. Daar wilde ik beslist ook naartoe, want sedert vorig jaar staat daar de spaceshuttle Discovery, die 39 keer in de ruimte heeft gevlogen. Behalve de shuttle zijn er ook nog tal van andere ruimtetuigen en vliegtuigen te zien.

Na enkele dagen Washington hebben we een binnenlandse vlucht naar Orlando genomen. In Florida waren we eerder al geweest, en de nadruk lag toen vooral op Walt Disney World. Maar deze keer was dat anders. We hadden in onze drukke planning amper één dagje voorzien voor een bezoek aan ons favoriete Disney-park, Epcot (het park met de grote bol). Dit park bestaat uit twee delen: Future World en World Showcase. In Future World kun je allerlei op technologie gebaseerde tentoonstellingen en attracties bezoeken, in World Showcase kun je een reis om de wereld maken en twaalf landen bezoeken.

Het Capitoon (Washington, D.C.)

Het hoogtepunt van de reis was ongetwijfeld ons bezoek aan Discovery Cove, het tweede park van SeaWorld. Discovery Cove is geen gewoon park. Je moet hier op voorhand reserveren, en er wordt dagelijks maar een beperkt aantal bezoekers binnengelaten. Het hoogtepunt van onze dag was de dolphin swim, waar we samen met dolfijnentrainers het water in gingen en van heel dichtbij met de dolfijnen kennis konden maken, en zelfs een stukje met ze konden zwemmen. Echt een fantastische ervaring. We waren alle drie samen in het water, maar geen nood, we hebben er foto’s en een video van. Jullie krijgen er dus beslist nog beeldmateriaal van te zien.

Ook SeaWorld zelf stond natuurlijk weer op het programma. Het leukst hier vonden we de spectaculaire avondshow Shamu Rocks, die we meermaals zijn gaan bekijken. Maar behalve de orka’s kun je in SeaWorld ook dolfijnen, zeeleeuwen, roggen, haaien, schildpadden, zeekoeien en tal van andere dieren zien. SeaWorld is niet enkel beestjes kijken, er zijn ook enkele leuke pretparkattracties, zoals de nieuwe Manta-coaster, die we uiteraard even hebben uitgeprobeerd.

We zijn ook een dagje gaan zwemmen in Aquatica, het nieuwe (sedert 2008) waterpark van SeaWorld. Hier zijn twee grote golfslagbaden en tal van andere waterattracties, zoals verschillende spectaculaire glijbanen en een rivier waarin je je rustig kunt laten voortdobberen. In Aquatica hebben we een superleuke dag beleefd (en veel zonnebrandcrème en aftersun nodig gehad).

De geodetische sfeer in Epcot

Nog een dieren- en attractiepark van de SeaWorld-groep is Busch Gardens. Dat ligt niet in Orlando, maar bij de westkust van Florida, bij Tampa Bay. Ook dat park bezochten we op deze reis voor het eerst.

Bij een bezoekje aan Florida mag natuurlijk ook het Kennedy Space Center niet ontbreken. We hebben er samen een volledige dag doorgebracht, maar omdat ik nog een tweede dag wou terugkeren (terwijl Miche en Annelies nog een dagje naar Aquatica en Seaworld gingen), heb ik meteen maar een jaarpas aangeschaft. Een jaarpas bleek immers voordeliger dan twee losse toegangstickets. Op Kennedy Space Center hebben we onder andere een bijzonder realistische simulatie van een shuttlelancering meegemaakt. Zelfs Miche en Annelies vonden het super! Ze waren ook erg onder de indruk van de gigantische maanraket, die te zien is in het Apollo / Saturn V Center. Tijdens mijn tweede dag in het Kennedy Space Center heb ik een speciale bustour gedaan met een een bezoek aan het Vehicle Assembly Building (VAB), het enorme gebouw waarin destijds de maanraketten en later de spaceshuttles werden geassembleerd. Ik heb ook de lanceerplatformen bezocht. Heel erg interessant natuurlijk voor een ruimtevaartenthousiasteling als ik. En als kers op de taart had ik er ook een ontmoeting met Skylab-astronaut Edward Gibson.

De auteur van deze blog bij de spaceshuttle Discovery

Tenslotte hebben we ook een bezoek gebracht aan beide Universal-parken: de Universal Studios en Islands of Adventure, waar alles in het teken van de film staat. Het was ons eerste bezoek aan Islands of Adventure, en we zijn erg enthousiast over dit park. Het park is ingedeeld in een aantal thema’s (islands), o.a. Marvel Super Hero Island, Jurassic Park en The Wizarding World of Harry Potter. De hemel op aarde voor wie fan is van dit soort dingen, maar toch ook erg leuk voor wie hier niet zo vertrouwd mee is.

De laatste dag van ons verblijf hebben we doorgebracht met shoppen, in afwachting van het moment dat we weer naar de luchthaven moesten om onze huurauto in te leveren en terug naar huis te vliegen. Op de terugvlucht vlogen we met Lufthansa, via Frankfurt.

We hebben een fantastische reis gehad, weer een massa nieuwe ervaringen opgedaan en talloze leuke herinneringen verzameld. Om er zeker van te zijn dat we ons deze reis nog lang zullen herinneringen, ben ik ondertussen begonnen met het schrijven van een uitgebreid reisverslag. De vele foto's en de videoclipjes die we gemaakt hebben, zullen we nog dikwijls met heel veel plezier bekijken. Maar het zit er jammer genoeg weer op. Mooie liedjes duren niet zo lang. We kunnen nu alvast weer beginnen dromen van een volgende reis...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten