donderdag 10 september 2020

Star Trek Day 2020

Op 8 september vieren Star Trek-fans overal ter wereld Star Trek Day. Op die dag in 1966 werd de allereerste aflevering van Star Trek uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender NBC. We kunnen gerust stellen dat de reeks de wereld heeft veranderd. De reeks was baanbrekend voor zijn tijd en liet heel wat maatschappelijke problemen aan bod komen, vermomd als sciencefiction. Toen de originele reeks na drie seizoenen werd gecanceld, had niemand durven hopen dat er nog tal van spin-offreeksen en dertien bioscoopfilms zouden volgen.

Het lijkt wel alsof Star Trek in 2020 populairder dan ooit is. Begin dit jaar werden we verwend met het eerste seizoen van Star Trek: Picard, momenteel loopt op CBS de animatiereeks Star Trek: Lower Decks, en volgende maand gaat het derde seizoen van Star Trek: Discovery van start. Bovendien staat ondertussen alweer een nieuwe reeks in de steigers: Star Trek: Strange New Worlds.

Ter gelegenheid van Star Trek Day 2020 had CBS een avondvullend programma samengesteld, dat ook bij ons gratis online te volgen was. Ik heb afgelopen dinsdagavond dan ook mijn hartje opgehaald tijdens alle panels met acteurs, actrices en scenaristen van verschillende Star Trek-reeksen. Het was net alsof ik weer op een Star Trek-conventie was, iets wat ik wegens de coronacrisis al een tijdje heb moeten missen.

De avond werd aan elkaar gepraat door twee uitstekende MC’s: Wil Wheaton en Mica Burton, die om beurten de panels leidden. Wheaton kennen de Trekkies natuurlijk als Wesley Crusher in Star Trek: The Next Generation, en Mica Burton is de dochter van LeVar Burton, die in diezelfde reeks de rol van Geordi LaForge vertolkte, en die ook meerdere afleveringen van verschillende Star Trek-reeksen regisseerde. LeVar kwam ook eventjes piepen om zijn Trek-collega’s en de kijkers te begroeten.

In première kregen we ook de nieuwste trailer te zien van Star Trek Discovery seizoen 3, dat in de Verenigde Staten vanaf 15 oktober te zien is op CBS All Access en bij ons vanaf 16 oktober op Netflix. Na elke aflevering zal Wil Wheaton ook weer een Ready Room presenteren: de Star Trek-aftershow waarin hij cast en crew interviewt en exclusieve clips laat zien (net als bij het voorbije seizoen van Discovery en Picard).

Heb je dit evenement gemist? Geen nood. Je kunt alle video’s herbekijken op het YouTube-kanaal van CBS All Access. Hierboven vind je alvast de nieuwe trailer van Star Trek Discovery, seizoen 3.

Wat ze ook van 2020 mogen zeggen, op Star Trek-gebied is dit een topjaar!

intl.startrek.com
www.youtube.com/c/cbsallaccess/videos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten