donderdag 19 juni 2014

Maleficent

MaleficentEen beetje in de lijn van Snow White and the Huntsman uit 2012, dat ons het verhaal van Sneeuwwitje op een totaal andere manier laat zien, schotelt Disney ons dit jaar Maleficent voor, gebaseerd op het verhaal van Doornroosje. Maar vergis je niet: dit is geen film om de kleintjes mee naartoe te nemen. Maleficent laat ons het verhaal van de andere kant zien, vanuit het standpunt van de ’slechte’ fee die een vloek uitspreekt waardoor prinses Aurora zich voor haar zestiende verjaardag aan een spinnewiel zal prikken en daarna eeuwig zal slapen. Enkel een kus van ware liefde kan de betovering verbreken.

Waar we in het oorspronkelijke verhaal van Doornroosje geen enkele sympathie voor Maleficent (de slechte fee) konden opbrengen, krijgen we hier dus het verhaal van haar kant te zien, en we begrijpen wat haar tot haar daden drijft. In het begin van de film leren we Maleficent op jonge leeftijd kennen, en we vinden haar meteen sympathiek. Ze is een gehoornde en gevleugelde fee die over magische krachten beschikt.

Magie speelt een heel grote rol in deze film. De visuele effecten zijn verbluffend, de beelden zijn erg mooi, en Angelina Jolie zet het titelpersonage op een voortreffelijke manier neer. Als je van fantasy houdt en jezelf niet te oud voelt voor sprookjes, dan zul je beslist van deze film genieten. Een aanrader!

movies.disney.com/maleficent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten