vrijdag 18 april 2014

Superhelden

Het ziet ernaar uit dat het nieuwe superheldenfilmseizoen weer van start gegaan is. Enkele weken geleden ging Captain America: The Winter Soldier in première, deze week is het de beurt aan The Amazing Spider-Man 2, en volgende maand komt X-Men: Days of Future Past in de zalen.

The Amazing Spider-Man 2 komt bij ons overigens véél vroeger uit dan in de States. Mijn Amerikaanse filmvrienden zullen beslist niet blij zijn dat ze tot 2 mei moeten wachten terwijl ik de film gisteren al heb gezien. Maar ach, het is vroeger vaak genoeg andersom geweest, dus ze moeten niet zeuren.

Annelies en ik bij Spider-Man (de echte!) in Marvel Super Hero Island (Universal's Islands of Adventure)

En alsof dat nog niet genoeg was, krijgen we in mei ook nog een Robocop- een een Godzilla-remake. Die laatste is dan wel geen superheld, maar net als in het superheldengenre komt er ook heel wat actie en visual effects bij kijken, dus met een beetje goeie wil past hij ook wel in het rijtje.

Superheldenfilms zijn de laatste jaren duidelijk weer in opmars. En ik hou wel van het genre. Ik weet het, het is geen cinema met een grote C, het gaat om puur commercieel entertainment. Maar dat is natuurlijk geen enkel bezwaar voor een geslaagde bioscoopavond.

Vorig jaar hebben we het voorrecht gehad om in Marvel Super Hero Island, een van Universal’s Islands of Adventure al heel wat superhelden in levenden lijve te mogen ontmoeten. Iedere zichzelf respecterende superheldenfan zou daar beslist eens naartoe moeten. Hieronder een impressie:

marvel.com/captainamerica
www.godzillamovie.com
www.robocop.com
www.theamazingspiderman.com
www.x-menmovies.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten