vrijdag 6 mei 2011

Keukenhof

Miche had al lang eens een bezoekje willen brengen aan Keukenhof. Nu we toch in Nederland waren met het paasweekend, was dit het ideale moment. Het was prachtig weer, en de bloemen zijn nu op hun mooist. In het VVV-kantoor in Den Haag hadden ze ons de Connexxion-bus aangeraden, maar die reed helaas niet vanaf Den Haag op tweede paasdag. Geen probleem, met de auto dan maar. Bij de VVV hadden ze ons nog gewaarschuwd voor files en drukte, maar daar hadden we via de A44 in ieder geval geen last van. Na een kleine 40 minuten rijden lieten we onze auto achter in de blakende zon van het parkeerterrein. De paaseitjes die we van het hotel meegenomen hadden, hebben we eruit gehaald en opgegeten, anders hadden we bij onze terugkeer chocoladesaus. Ook geen lange files aan de kassa. Enkele minuten later hadden we onze entreekaartjes, een parkeerticket en een parkgids.

Keykenhof

Keukenhof is een erg groot, gevarieerd en vooral mooi park. Eigenlijk heel anders dan ik me had voorgesteld. Er zijn zowel stukken met strakke, rechte paden als met kronkelige weggetjes, zonovergoten stukken en delen met veel bomen en schaduw, rustige plekjes en plaatsen waar het gonst van de activiteit, zacht kabbelende beekjes en bruisende fonteinen. De steeds wisselende kleurenpracht is een ware lust voor het oog. Tussen al het groen en de andere kleuren door staan er ook tal van kunstwerken in het park opgesteld.

Met de drukte viel het al bij al nog mee, vonden we. Al was het lang niet altijd makkelijk om foto’s te maken zonder mensen op de achtergrond.

Op het Molenplein was tijdelijk een zelfportret van Vincent van Gogh te zien, gemaakt uit bloemblaadjes. Dat is eigenlijk het enige dat een beetje tegenviel. Het bloemenmozaïek was maar heel tijdelijk gedurende vijf dagen te zien, en wij waren er op dag vijf. Wellicht was het dus wegens de beperkte houdbaarheid al niet meer op zijn mooist, en wij hadden er natuurlijk meer van verwacht na ons beoekje aan het Van Gogh Museum, waar we daags voordien het originele schilderij hadden kunnen bewonderen.

Keykenhof

In ieder geval is een bezoekje aan Keukenhof zeker de moeite waard en beslist een aanrader voor wie van bloemen, kleuren, natuur, parken en rustige plekjes houdt. Keukenhof is maar een korte periode in het jaar open: dit jaar van 24 maart tot 20 mei. Een selectie van onze foto’s vind je op Picasaweb.

picasaweb.google.com/gebopics/Keukenhof2011
www.keukenhof.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten