woensdag 20 april 2011

Toetanchamon

Tutankhamun – His Tomb And His TreasuresAl van kinds af aan ben ik gefascineerd door het Oude Egypte. Deze oude beschaving was wellicht een van de boeiendste die de wereld ooit heeft gekend. Na de piramiden is hét symbool bij uitstek van Egypte ongetwijfeld het overbekende gouden dodenmasker van Toetanchamon.

Nu de reizende tentoonstellling Tutankhamun – His Tomb And His Treasures naar België komt, mag ik dit dus in geen geval missen. Sedert 20 april en nog tot en met 6 november is dit topevenement te zien in Brussels Expo, in paleis 2 op de Heizel. De tentoonstelling laat een reconstructie zien van Toetanchamons graftombe en de schatten van deze jong gestorven farao, zoon van de illustere Achnaton. Voor de goede orde: er zijn geen originele Egyptische artefacten te zien, maar wel zorgvuldig geconstrueerde replica’s. Dat neemt echter niet weg dat het hier om een bijzonder interessante collectie gaat.

Ook mijn huisgenoten vertonen veel belangstelling voor het Oude Egypte, dus binnenkort zit er vast weer een gezellig gezinsuitstapje naar Brussel in (dat vermoedelijk zal eindigen in een knus restaurantje in de overbekende Rue de Bouchers).

www.sherpa.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten