zaterdag 11 juli 2009

Torchwood: Children Of Earth

De voorbije week hebben we iedere dag naar een aflevering van Torchwood kunnen kijken op BBC 1. Torchwood is een spin-off van Doctor Who, de langst lopende sciencefictionserie ooit. Na twee gewone seizoenen koos de BBC deze keer voor een miniserie van vijf afleveringen, die allemaal in dezelfde week werden uitgezonden. De serie kon op heel wat bijval van de fans rekenen, en ik prijs me uiteraard gelukkig dat we hier in België naar de BBC kunnen kijken.

Onze vrienden aan de andere kant van de grote plas moeten nog even geduld oefenen. De vele Doctor Who/Torchwood-fans in de Verenigde Staten kunnen vanaf 20 juli terecht op BBC America, waar de miniserie eveneens op vijf achtereenvolgende avonden uitgezonden wordt.

Ik zat iedere avond aan de buis gekluisterd. Het werd iedere dag spannender, met gisteravond dan uiteindelijk de ontknoping. Ik heb de miniserie erg geapprecieerd, maar vind het natuurlijk wel jammer dat we het dit jaar met slechts vijf afleveringen van Torchwood moeten stellen.

Dankzij de goede kijkcijfers is het nu zo goed als zeker dat de BBC groen licht geeft voor een vierde seizoen. In afwachting kunnen we dit jaar nog kijken naar een Doctor Who-special met David Tennant en volgend jaar naar een nieuwe reeks Doctor Who-afleveringen, met Matt Smith als de nieuwe Doctor. Benieuwd of dat wat wordt...

www.bbc.co.uk/torchwood
www.bbcamerica.com/content/262

Geen opmerkingen:

Een reactie posten