vrijdag 24 juli 2009

Caudalia in concert

’t Is zomer, we zijn met vakantie, en daar hoort natuurlijk niet alleen rust en ontspanning maar ook een streepje cultuur bij. We maakten dus dankbaar van de gelegenheid gebruik om op onze vakantiebestemming een optreden van Caudalia mee te maken. Caudalia is een Frans kwartet bestaande uit een cello en drie koperblazers: twee hoorns en een dwarsfluit.

Het gezelschap, twee dames en twee heren, bracht een gevarieerd programma met werken van Punto, Mozart, Telemann, Bach, Schubert en Gerschwin, aangevuld met drie Argentijnse tango’s en het populaire Italiaanse lied Bella Ciao.

De transcripties van de muziekstukken die oorspronkelijk natuurlijk allemaal voor een groter orkest of voor zangstem met begeleiding geschreven waren, klonken stuk voor stuk erg geslaagd. Vooral het Ave Maria van Schubert, waarbij de blokfluit en een van de hoorns elkaar afwisselden voor de hoofdmelodie, was bijzonder genietbaar.

Dat bewijst nog maar eens dat de beste dingen in het leven gratis zijn, want – jawel – dit zomerse avondconcert was gratis toegankelijk, met aan het eind een vrijblijvende collecte waarbij iedereen naar eigen vermogen en appreciatie een duit in het mandje kon doen.

De staande ovatie aan het slot wist de muzikanten te overhalen tot een extra nummertje, dat met de nodige humor werd gebracht.

Als ik goed ingelicht ben, is er vanavond op dezelfde locatie een pianoconcert. Yes, life can be good.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten