vrijdag 30 december 2016

Christmas with The London Quartet

Een kerstconcertje is altijd meegenomen eind december. Vorige week hebben we in de Stadsschouwburg van Brugge een bijzonder gesmaakt optreden bijgewoond van Cantabile – The London Quartet, een groep van vier Engelse vocalisten: een bariton, twee tenoren en een sopraan. Hun stemmen passen wondermooi bij elkaar. We kregen zowel a-capellastukken te horen als stukken waar het viertal begeleid wordt door piano.

Cantabile – The London Quartet

The London Quartet is een internationaal gerenommeerde groep, een van de meest vooraanstaande uit het Verenigd Koninkrijk. Ze combineren virtuoze zang met fijnzinnige humor, en genieten wereldwijd waardering voor hun unieke kerstconcerten.

We hebben slechts een handjevol religieuze kerstliederen gehoord. Het programma van de avond bestond voornamelijk uit een ruime selectie traditionele Christmas carols en enkele minder bekende kerstliederen. Erg leuk is hun compilatie van 28 bekende kerstliederen, die ze op een sublieme manier weten te combineren tot één enkel nummer van amper twee minuten.

Krijg je de kans om deze groep aan het werk te zien, twijfel dan niet! In het voorjaar van 2017 komen ze terug naar België (maar dan niet met een kerstconcert natuurlijk): op 4 maart in Lommel, op 5 maart in Heusden-Zolder en op 30 maart in Wemmel.

www.cantabile.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten