vrijdag 19 november 2010

Een leven zonder jou

eenlevenzonderjouAlle lof voor deze ontroerende en knap gemaakte musical van Rory Six en Kai Hüsgen, gebaseerd op het boek Als rozenblaadjes vallen van Brigitte Minne. Deze productie krijgt jammer genoeg niet evenveel aandacht als Dans der vampieren of Oliver, maar Een leven zonder jou heeft alleszins niveau, dat is het minste wat je ervan kunt zeggen. De musical is dan ook terecht al in de prijzen gevallen: op 31 mei werd de productie in Nederland bekroond met de MusicalMakersBeurs.

Een leven zonder jou is een eenvoudige, intieme musical met een kleine maar bijzonder talentvolle cast en een simpel maar doeltreffend decor en een aangrijpend verhaal. Ook de orkestrale bezetting is minimaal: een keyboard en een cello, dat is alles. Maar meer is er ook niet nodig. Alles klopt gewoon. Deze eerste musical waarvoor Rory Six de muziek schreef, en samen met Kai Hüsgen ook het libretto, bewijst dat hij talent heeft.

En ook op het podium heb ik heel wat talent gezien. De cast, bestaande uit Marleen van der Loo, Pieter Van Nieuwenhuyze en Lotte Geertsma, is uitstekend op elkaar ingespeeld en ze vertolken hun personage alledrie uitstekend.

Een leven zonder jou tourt nog deze en volgende maand door Vlaanderen en Nederland. Kijk voor plaatsen en data op de website. Echt een aanrader!

www.eenlevenzonderjou.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten